vrijdag 24 oktober 2008

Bonte tapuit op Texel

Afgelopen weekend met Jelle een paar dagen naar Texel geweest om te vogelen. We hebben het hele eiland afgestruind op zoek naar nieuwe en bekende soorten. Onderweg in de auto naar de Cocksdorp (noorden van het eiland) keek Jelle op de Blackberry en zag dat er bij de Jan Ayleslag in het zuiden een bonte tapuit was gezien. Dus ik vol in de remmen 180 graden gedraaid en plank gas naar de bewuste strandopgang. Daar aangekomen stonden er al verscheidene vogelaars naar het beestje te turen. De volgende dag even een paar uurtjes alleen terug gegaan om goede foto's te kunnen maken nadat ik Jelle had afgezet om te gaan zeetellen (samen met Henk en Gerry Kroeze. Ik koos voor de tactiek om niet achter de vogel aan te gaan jagen zoals de andere fotografen wel deden maar om op een bepaalde plek te gaan wachten todat de vogel daar kwam zitten. Deze tactiek werkte goed want op een gegeven moment kwam de tapuit op ongeveer 4 meter afstand op een pallet met oude strandstoelen zitten.
Ik kon zodoende enkele prachtige foto's maken. Andere nieuwe soorten die we zagen waren de Amerikaanse wintertaling en de slechtvalk.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo hier im Erotik-Chat.


Der Erotik-Chat bietet dir eine Möglichkeit frauen flirten und natürlich vieles mehr,unter anderem Aufregend chatten
Hier im besten Erotik-Chat findest du frauen flirten Live Dates
Suchst du eventuel Heiße Live Chats , dann bist du hier genau richtig.Also,auf was wartest du?
Sexgeschichten singel treffen ,sofort anmelden .
Du suchst jemand in Feldkirch, oder aus St.Gallen, oder von Düsseldorf , oder aus Morges, oder in Arth? Bestimmt ist da jemand dabei.!